EVALUERING AV A CANTUS

1 – MUSIKALSKE KRITERIER

1.1.         Renhet / Intonasjon:
Koret har ikke problemer med intonasjonen. Meget rene og myke stemmer. Jeg hørte allerede fra første tonen at dette var et kvalitetskor.


1.2.   Klang / Homogenitet / Balanse
Klangen i koret er myk og varm. Den lyse, lette klangen er framtredende, og dette gjør det svært behagelig og høre på. koroppstillingen fikk stemmene til å smelte sammen til en enhet. Jeg fikk inntrykk av at koret dyrker det homogene og at målet er at ingen stemmer skal skille seg ut. Der synes jeg dere er godt på vei, men fortsatt er det noen enkle stemmer som er litt spissere en de andre. Noen av de spissere stemmene kan jobbe med å bli mer  ”luftige”. Koret bærer nemlig preg av en litt ”luftig” klang, og det er det som gjør det hele så vakkert. 


1.3.   Dynamikk / Variasjon i uttrykk:
Musikken lever. Den dynamiske spennvidden i koret er stor, og den musikalske uttrykket i koret vitner om stor musikalitet både hos korsangere og dirigent


1.4.         Interpretasjon / Stilsikkerhet:
 Det som skiller et bra kor fra et mindre bra kor, er at et bra kor har kontroll på både det tekniske og det interpretatoriske. Det viser dere tydelig at dere har. Dere koser dere på scenen og er trygge på dere selv. Dette gjør at jeg som publikum også kan slappe av og bare nyte. Dere har en god stilfølelse både for de mer ”klassiske” låtene og for de mer ”jazz-aktive”. På en låt som  ”Don`t get around much any more” kan dere kanskje våge å være litt mer ”blå” i klangen.


2 – ANDRE KRITERIER

2.1.         Samspill  kor / dirigent:
Koret og dirigent har en god kontakt, samtidig som korsangerne klarer å frigjøre seg .Dette viser at koret kan stoffet svært godt og er trygge på seg selv. Dirigenten utstråler også en trygghet som smitter over på ensemblet

2.2.         Korets kommunikasjon med publikum
Koret kan kanskje komme litt mer ut til publikum, men når de skaper så flott musikk får publikum like mye ut av å lytte som å se.


3 – HELHETLIG INNTRYKK

3.1.   Sterke sider
Flotte stemmer. Stor musikalitet innad i koret. God stilfølelse. Trygge på seg selv.

3.2.         Svake sider:
Kan være enda mer utadvendt. Kan også i enkelte låter lage et mindre snilt lydbilde for å få variasjon og utvide uttrykksregistret.


LYKKE TIL!

8.6.2002

Camilla Susann Haug